[INFO] Gdzie najlepiej i najtaniej wymienić oleje i filtry
Zbliża mi się czas wymiany oleju oraz filtrów. Niestety ze zmianą oleju i filtrów w O2 zmieniły mi się koszta wymiany tego typu rzeczy (w lanosie koszt to 120 zł). Sprawdzając w u "Szafrańskich" wyszło za wymianę oleju + filtrów ok 400 pln. Część filtrów mogę sobie sam wymienić.
W najbliższym czasie będę na Śląsku więc może taniej tam będzie ?
p.s. podobno do O2 BJB występują 4 rodzaje filtrów paliwa? Jest możliwość sprawdzenia tego przed wymianą czy trzeba wyciągać filtr, żeby zobaczyć jaki jest?
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Re: Gdzie najlepiej i najtaniej wymienić oleje i filtry
Zamieszczone przez Biszczu
Zbliża mi się czas wymiany oleju oraz filtrów. Niestety ze zmianą oleju i filtrów w O2 zmieniły mi się koszta wymiany tego typu rzeczy (w lanosie koszt to 120 zł). Sprawdzając w u "Szafrańskich" wyszło za wymianę oleju + filtrów ok 400 pln. Część filtrów mogę sobie sam wymienić.
W najbliższym czasie będę na Śląsku więc może taniej tam będzie ?
p.s. podobno do O2 BJB występują 4 rodzaje filtrów paliwa? Jest możliwość sprawdzenia tego przed wymianą czy trzeba wyciągać filtr, żeby zobaczyć jaki jest?
To widocznie u "Szafrańskich" wcisnęli Ci najdroższy olej. Mi za wymianę filtrów(powietrza i oleju), oraz wymianę oleju(zalali Shellem) skasowali 242 zł.
Sam kup olej i do nich przyjedź.
Komentarz